maandag 10 september 2012

Anybookreader??????

EEN SPREKENDE LABELPEN wat kunnen wij hier mee in het onderwijs?

De anybookreader is een sprekende labelpen die je vooral in de onderbouw van het basisonderwijs goed kunt gebruiken bij het oefenen van een goede uitspraak en klemtoon.

Hoe werkt deze anybookreader?
Met deze pen kun je labels oftewel plaatjes sprekend maken met een bijpassende tekst die door jezelf als docent opgenomen is.
Door op de aanknop te drukken kun je de tekst inspreken en als je de pen erna bij de sticker houdt weet de pen dat de tekst bij dat label hoort.

Wat kunnen wij ermee in het onderwijs?
Door deze pen met bijpassende labels kun je kinderen zelfstandig laten werken aan de uitspraak van woorden die horen bij het label. Leerlingen kunnen de pen bij een plaatje houden en horen zo wat er op het plaatje staat. Doordat jij als docent dit ingesproken hebt is het een vertrouwde stem voor de leerlingen en kunnen ze dus zelfstandig luisteren naar hoe je woorden uitspreekt.

Het lijkt mij een goede oplossing om zo te werken in plaats van bijvoorbeeld flitskaarten en kringgesprekken over woorden. Natuurlijk zijn ook klassikale gesprekken belangrijk maar om te differentiëren binnen een klas is de anybookreader een perfecte ontwikkeling binnen het onderwijs.

Voor meer informatie of het bestellen van dit product kijk dan even op de website: http://ikkannietpraten.sclera.be/documenten/labelpen.pdf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten